dimarts, 4 de maig del 2010

Cicle A Viva Veu: Un any donant suport a la música en directe


El Cicle A Viva Veu ja ha escrit el seu primer any d'història. No se si a la història de la música dels Països Catalans, a la de Barcelona, o si més no almenys a les parets del FantásticoClub de Barcelona.

El que hem aconseguit entre tots els que donem suport a aquesta iniciativa, tant des d'A Viva Veu com des de FestucadaTV, o en Dominik i en Juanjo ens hem guanyat a pes les satisfaccions que provoquen que iniciatives com aquesta tirin endavant i s'hagin consolidat fins al punt d'obtenir un mínim ressò en la premsa especialitzada, en la premsa de debò, o en el que la gent del carrer diu de nosaltres. Fa un any teníem moltes expectatives però us asseguro que ni tant sols ens haguèssim imaginat que el nostre humil cicle de concerts haguès pogut arribar a formar part de la programació oficial del Primavera Sound, un dels festivals més importants del món, i que té seu al nostre país.

Treballar per la música és quelcom que sempre m'ha agradat, sobretot si es tracta de donar suport a la música en català, grups emergents o d'altres de consolidats que no tenen el suport que realment mereixen.

Tot just acabem de presentar la nova temporada de concerts, segurament la més breu, però no per això la menys interessant. Entre els grups hi ha propostes escollides amb el criteri de la majoria dels que formem part de l'Associació A Viva Veu. Intentem dur bandes consolidades, d'altres que no ho seran mai, i algunes que segurament ho seran.

A mi personalment tots els grups em fan il·lusió. La Brigada pel que representen, Thelematicos per ser un dels grups més interessants del panorama independent Barceloní actual, i imprescindibles per fotografiar l'estat de la música en aquesta ciutat molt millor que no pas ho han fet altres festivals. També estic molt orgullòs de poder comptar amb The Stringbones, que són probablement el grup que més se'n va del nostre criteri habitual, però que més s'adapta al concepte del cicle. També em fa especial il·lusió dur a Dino Ratso, perquè és un desfassat i un motivat que requereix atenció.

En aquest cas també han confiat en nosaltres el grup femení Aias, que és un grup que canta en català i s'adapta tant be a la nova fornada de grups que practiquen Glo-fi, neo-psicodèlia i shoegaze tipo Vivyan Girls, Best Coast, Surfer Blood, Woods, etc. que el segell de Brooklyen Captured Tracks ha decidit comptar amb elles per editar-los-hi el disc, tal com indica aquest twitt. Els acompanyarà Sam & Cook, el grup del bon amic Quique a.k.a. "comiendopollo", un tio molt lluitador.

Kana Kapila també serà un dels grups que tocaran i que poden fer un gran festival en acústic, a més el concert serà en ple estiu i serà divertidíssim! Però els que més il·lusió em fa que siguin al cicle son Renaldo & Clara, un grup que donarà molt a parlar. No perquè són de Lleida, sinó perque la música que fan és sensacional!